marți, 26 ianuarie 2010

Despre prietenie…!!!

ZISE DE MINE

Ce inseamna prietenia pentru voi?Cum poti sa stabilesti cine iti este prieten si cine nu?Este asa mare diferenta?De ce la un moment dat prietenii buni devin “inamici” ?? O prietenie adevarata sau o amicizie adevarata nu se bazeaza numai pe faptul ca cunosti o persoana foarte bine si ea la randul ei te cunoaste la fel de bine si in falul asta va intelegeti de minune. “Prieten este acela in fata caruia poti gandi cu voce tare”Un prieten este o persoana care este acolo cand ai nevoi de cineva sa te asculte, sa te sprijine, o persoana cu care sa poti imparti si bucurii si tristeti.
O persoana pe care sa o poti suna la orice ora si sa stii ca te va ajuta daca ai nevoie.
Pot sa spun ca o persoana fara prieteni este o persoana foarte saraca, dar si trista in acelasi timp.
Avem nevoie de prieteni pentru ca suntem oameni si traim alaturi de oameni, nu suntem pustnici care traiesc in fundul padurii. Prieten este si acela care iti da o palma atunci cand ai facut ceea ce nu trebuia dar in acelasi timp nu iti este prieten acela care nu stie sa primeasca acea palma.


TOCMAI PENTRU CA ESTE VORBA DESPRE PRIETENIE AM RUGAT CATEVA PRIETENE SA ISI EXPUNA PAREREA DESPRE ACEST SUBIECT INTERESANT CARE POATE FI PRIVIT DIN MAI MULTE PUNCTE DE VEDERE….IA SA VEDEM. De la
_ R____
Asa mi-a zis Criss sa scriu de cateva zile si am tot amanat…se spun multe despre prietenie si prieteni “prietenii sunt aceleasi minti in corpuri diferite”, prieten ti-e cel care e langa tine la bine si la rau….uffff nu prea am inspiratie dar cand ma gadesc la prietenie ma gandesc la Diu, la Brano, la Ralu, la Criss, la Gogu. Nu e prea mare lista, as putea sa mai continuii dar pe restu le consider mai mult cunostiinte, prieteniocazionali asa ii numesc, care fie ca te cauta cand au nevoie de tine fie ca sunt cu tine doar cand e vorba de distractii chefuri cabane, dar lista asta deobicei se pastreaza, se micsoreaza s-au se mareste acu depinde de tine, de cei din jur, de noroc. Am spus de noroc pentru ca putini sunt cei care te intreaba ce mai faci si apoi asteapta raspunsul, pe scurt putini carora le pasa de tine, de viata ta.

Se mai spune ca prietenii si dusmanii provin din interes, si cred asta, de aceea sunt si de parere ca prietenii adevaratii ti faci in copilarie cand nu intervin mizeriile astea de interese, cand prieteniile nu se fac din compromisuri.

Dar oricum prietenii iti fac viata mai frumoasa, mai usoara.

_____A____
Prietenia….

Voi incepe acest articol cu o fraza spusa de celebrul Cicero: “A scoate prietenia din viata, e ca si cum am scoate soarele din lume.” Prientenia este asemeni unei lumini puternice, poate mai puternica decat cea a soarelui, care apare exact in cel mai intunecat moment al vietii noastre, cand avem impresia ca nu e nimeni langa noi sa ne ajute.Este o relatie interpersonala care se bazeaza pe incredere, consta in a stii ca ai un ajutor in plus si un necaz in minus, ca ai pe cineva care orice s-ar intampla va fi tot timpul acolo, alaturi de tine sa te sprjine , sa te indrume, sa-ti stearga lacrimiile si sa imparta fiecare zambet si bucurie!!! De multe ori avem nevoie ca cineva sa ne asculte, sa ne inteleaga si mai ales sa ne spuna cand gresim, in cazul in care nu ne dam siguri seama, si cine oare poate sa faca asta mai bine decat un adevarat prieten. O prietenie adevarata nu consta in a suna sau cauta acel prieten doar cand ai nevoie…prietenul adevarat il cauti mereu chiar si doar ca sa-l saluti si sa-l intrebi ce mai face, daca este bine.Chiar daca de multe ori destinul desparte fizic doua sau mai multe persoane legate de o puternica prietenie, noi stim ca undeva departe e cineva care tine la noi si la orice ora am suna-o ea va raspunde si ne va asculta cu placere ce avem pe suflet. Un prieten este unul dintre cele mai frumoase daruri de la Dumnezeu…si vreau sa va dau un sfat: cand gasiti acel prieten nu-l lasati sa scape si faceti tot posibilul sa-l tineti cat mai aproape de voi pt ca e mai valoros decat orice bijuterie, masina, vila sau alte lucruri materiale. Prietenia este cea mai mare comoara a unui om, prietenia este viata. Iubiti-va!!!

0 comentarii: